Raadsleden maken het verschil

Raadsleden maken het verschil

DEN HAAG – Raadsleden kunnen het verschil maken in hun eigen dorp of stad. Bestaande raadsleden moeten uitdragen hoe mooi het ambt van raadslid is. Dit zegt Raadslid.Nu voorzitter Mark den Boer bij BNR Nieuwsradio naar aanleiding van een stuk in De Telegraaf waarin Raadslid.Nu waarschuwt dat het moeilijk kan worden om geschikte kandidaat-raadsleden te vinden.

Het gebrek aan vertrouwen dat mensen hebben in de democratie kan het vinden van goede kandidaten voor het raadslidmaatschap in de weg zitten. ‘’Dat vertrouwen neemt steeds verder af. Daarnaast is er veel onbekendheid over wat het werk van raadsleden inhoudt. Ook neemt de tijdsbesteding die raadsleden in het werk moeten stoppen steeds verder toe. Veel mensen zien toch op tegen het zoeken van een goede combinatie met het werk wat ze doen’’, aldus Den Boer bij BNR Nieuwsradio.

Luister het volledige interview met voorzitter Mark den Boer terug via deze link.
Het artikel in De Telegraaf is hier te lezen.

 

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 10 april 2017

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 45 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 80 euro. Aanmelden kan hier!