Raadsleden met burgemeesters over veiligheid in roerige tijden

Raadsleden met burgemeesters over veiligheid in roerige tijden

Raadsleden en burgemeesters zijn van harte uitgenodigd  voor een gesprek over veiligheid en veiligheidsbeleving. Raadslid.Nu organiseert over deze onderwerpen samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) op vrijdag 12 februari in Utrecht een bijeenkomst.

Het enquêterapport ‘Raadsleden en Veiligheid 2015’ is op 5 september op het raadsledencongres van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, de vereniging voor raadsleden, gepresenteerd. Sinds dat het rapport openbaar is geworden, is er heel wat gebeurd in gemeenteland. Door de instroom van grote aantallen asielzoekers staan de gemeente en het gemeentebestuur volop in de schijnwerpers: rumoerige inspraakavonden met bewoners die bezorgd zijn over hun eigen veiligheid en burgemeesters en raadsleden die bedreigd worden.

Hoe kunnen bestuurders en raadsleden in deze tijden het hoofd koel houden zonder dat hun integriteit hiermee in het geding komt? Wat kan een gemeente doen aan de veiligheidsbeleving van haar inwoners zonder dat dit tot spanningen in de wijken hoeft te leiden en hoe kijken we in het algemeen aan tegen de toekomst van het lokale veiligheidsbeleid waar gemeenteraad en het bestuur een belangrijke taak te vervullen hebben? Deze en andere vragen zullen besproken worden in een speciale setting van burgemeesters en raadsleden.

Programma

10.15 uur          Inloop met koffie en thee
10.30 uur          Welkom en opening door Henk Bouwmans, directeur Nederlandse Vereniging voor Raadsleden
10.45 uur          Bedreigde bestuurders en raadsleden inclusief toelichting op enquêterapport ‘Raadsleden en Veiligheid 2015’ door Axel Weggelaar, adviseur bij het CCV
11.15 uur          Veiligheidsbeleving van politici en burgers door Sten Meijer, adviseur bij het CCV
12.15 uur          Lunchpauze
12.45 uur          Toekomst lokaal veiligheidsbeleid met medewerking van Patrick van den Brink, directeur CCV
13.30 uur          Einde

Aanmelden

We hopen u te mogen verwelkom op vrijdag 12 februari vanaf 10:15 aan de Churchilllaan 12 in Utrecht.
De bijeenkomst is toegankelijk voor raadsleden en burgemeesters. Vanwege een beperkt aantal plekken is aanmelden voor de bijeenkomst mogelijk door een mail te sturen naar info@raadsleden.nl.
Voor vragen of meer informatie kan via hetzelfde adres contact worden opgenomen.