Raadsleden Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht en Flevoland overwegen meest om te stoppen met raadswerk

Raadsleden Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht en Flevoland overwegen meest om te stoppen met raadswerk

DEN HAAG – Raadsleden uit de provincies Zuid-Holland, Gelderland, Flevoland en Utrecht zitten boven het landelijk gemiddelde wat betreft overwegingen om te stoppen met het raadswerk vanwege dreigende bejegeningen. Dit blijkt uit een onderzoek dat Overheid in Nederland namens Raadslid.Nu heeft gehouden onder alle raadsleden in Nederland.

Raadsleden in de provincie Zuid-Holland overwegen met elf procent het meest om te stoppen met het raadswerk vanwege dreigende bejegeningen aan hun adres. Zuid-Holland wordt gevolgd door de provincies Gelderland (10 procent), Flevoland (9 procent) en Utrecht (9 procent) die allemaal boven het landelijk gemiddelde van 7 procent zitten van de raadsleden die overweegt te stoppen met het raadswerk vanwege dreigende bejegeningen.

Meer informatie over het percentage bedreigde raadsleden per provincie is hier in de uitgewerkte tabellen van het onderzoek en hier bijeen gebracht in een handzaam overzicht te vinden. Alle resultaten van het 'Onderzoek naar de opvatting van raadsleden over veiligheidsgevoel en vluchtelingenproblematiek' van Overheid in Nederland zijn hier te vinden.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 11 februari 2016.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is. 

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!