Raadslid gezocht voor bestuur VNG

Raadslid gezocht voor bestuur VNG

DEN HAAG – Voor raadsleden staan er één vacature open bij het bestuur van de VNG en drie vacatures bij de commissie Raadsleden & Griffiers van de VNG. Dit is het gevolg van het vertrek van drie raadsleden.

Uit de commissie Raadsleden & Griffiers zijn Mathilde Stiekema (CDA, Haren), Anouk van Eekelen (VVD, Wassenaar) en Diane Bergman, (D66, Lelystad) vertrokken. Stiekema en van Eekelen zijn wethouder in respectievelijk Haren en Papendrecht geworden. Bergman is gestopt als raadslid van de gemeente Lelystad. Tevens legt Stiekema haar functie bij het VNG-bestuur neer. Door het vertrek van Stiekema daalt het aantal raadsleden in het bestuur van de VNG van drie naar twee, te weten Margriet de Jager (Deventer) en Pauline Heijkoop (Alphen aan den Rijn).

Bij de drie vacatures voor de Commissie Raadsleden en Griffiers gaat de voorkeur nadrukkelijk uit naar een raadslid. Voor de vacature binnen het VNG-bestuur komen enkel raadsleden in aanmerking. Een mooie kans voor raadsleden om toe te treden tot het bestuur of de Commissie Raadsleden en Griffiers! De vereisten per vacature kunt u lezen via de volgende link.

Commissie Raadsleden & Griffiers
De commissie Raadsleden & Griffiers heeft als doel de rol en de positie van de gemeenteraad en griffie binnen (de governance van) de VNG meer op de kaart te zetten en te versterken. De commissie heeft daarnaast een signalerende, adviserende en agenderende functie, en staat nadrukkelijk in verbinding met de andere (beleids)commissies en het bestuur. Verdere informatie over de Commissie Raadsleden & Griffiers vindt u hier.

Raadsleden die lid worden van het bestuur of commissie krijgen geen vergoeding en ook geen reiskostenvergoeding van de VNG maar kunnen proberen een vergoeding te krijgen via hun gemeente.
 
Meer informatie
Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt in het vervullen van een functie bij het bestuur van de VNG of in een van de vaste beleidscommissie, is er tot 3 oktober 2016 de mogelijkheid om u kandidaat te stellen. Alle informatie is verder te verkrijgen via de volgende link