Raadslid heeft behoefte aan praktische en efficiënte kennisvoorziening

Wij van Raadslid.nu zijn recent in gesprek gegaan met raadsleden die vorig jaar op het jaarcongres van 2011 aanwezig waren om zo antwoord te krijgen op de vraag wat u als raadslid beweegt en wat uw belangen zijn bij deelname aan het jaarcongres.

Op deze manier kunnen wij een congres organiseren die zo goed mogelijk aansluit op uw behoeften. Zo hebben wij recent enkele raadsleden telefonisch benaderd die vorig jaar op het jaarcongres van 2011 aanwezig waren. Wij zijn blij te horen dat een groot deel van deze raadsleden ook dit jaar weer het congres zal bezoeken.´Het congres van 2011 was van hoog niveau, perfect georganiseerd en bevatte veel boeiende sprekers´, aldus deze ervaringsdeskundigen. Deze raadsleden noemden ´het opdoen van kennis´ en ´de mogelijkheid om te netwerken en ervaringen met andere raadsleden uitwisselen’ als hoofdredenen voor hun congresdeelname.

Echter vinden wij het ook belangrijk om stil te staan bij zaken die het raadslidschap en deelname aan congressen als deze, bemoeilijken. Zo is het algemeen bekend dat raadsleden het erg druk hebben en hun vrije tijd schaars is, veelal door de combinatie van het raadslidschap met een reguliere baan. Daarnaast krijgen raadsleden vaak te maken met een overdosis aan informatie, terwijl zij tegelijkertijd gebrek aan efficiënte opleidingsmogelijkheden en informatievoorzieningen ervaren.

Voor een ‘Sterke raad, sterke gemeente’, zijn volgens de gesproken raadsleden, raadsleden met inhoud, kwaliteit, kennis en deskundigheid nodig. Daarom zeggen zij behoefte te hebben aan praktische, efficiënte, op maat gemaakte opleidingsmogelijkheden over onder andere de omgang met de decentralisatie, het duale stelsel, fusies en samenwerkingen.

Deze kennis van uw situatie vormt de fundering voor ons congres: wij bieden u graag een efficiënte manier aan, om binnen het korte tijdsbestek van één dag, actuele kennis op te doen die u nodig hebt in uw functioneren als raadslid, op een centraal gelegen locatie. Bovendien bieden wij de mogelijkheid uit verschillende workshops te kiezen, zodat u de onderwerpen waar u verdieping in wenst, zelf kan bepalen. Met dit jaarcongres, probeert Raadslid.nu u een mogelijkheid voor efficiënte informatievoorziening en praktische kennisontwikkeling aan te bieden, waar ù als raadslid behoefte aan heeft.