Raadslid uit Hardenberg kandidaat voor Minister van Gehandicaptenzaken

Raadslid uit Hardenberg kandidaat voor Minister van Gehandicaptenzaken

Rick Brink is vanavond samen met vijf anderen in de race om de eerste Minister van Gehandicaptenzaken te worden. Tijdens de live uitzending op NPO1 wordt door het publiek gekozen wie deze titel een jaar lang mag dragen. 

Update: RIck Brink heeft gewonnen en is de nieuwe Minister van Gehandicaptenzaken!

Het programma is onderdeel van een campagne van presentatrice Lucille Werner gericht op het structurele tekort aan aandacht voor de bijna twee miljoen gehandicapten in Nederland. De nieuwe 'minister' moet in eerste instantie gaan lobbyen voor de groep en nieuwe ideeën tot uitvoering brengen bij bestaande ministeries. Zo valt gehandicaptenzorg nu binnen de portefeuille van Volksgezondheid. Het ultieme doel, aldus Werner, is dat Nederland net als in bijvoorbeeld Canada of het Verenigd Koninkrijk een Ministerie van Gehandicaptenzaken krijgt. 

Rick Brink - Hardenberg

Mede vanwege zijn politieke achtergrond werd Rick Brink aangespoord op te solliciteren voor de functie. Brink is zelf gehandicapt en zit in een rolstoel. Hij vindt het belangrijk dat de minister laat zien dat hij/zij een toegevoegde waarde is voor Nederland. Daarnaast wil hij aan de slag met inclusieve speeltuinen, waar kinderen ongeacht wie ze zijn of wat ze kunnen samen kunnen spelen. Ook wil hij aan de slag met maatwerk bij de inzet van werkvoorzieningen. Beide iniatieven hebben als doel om meer mensen bij de samenleving te betrekken. 

Live verkiezing

De uitzending is vanavond vanaf 21:15 uur op NPO1. Tijdens de uitzending is het mogelijk om te stemmen op de nieuwe minister. Alle kandidaten stellen zich voor en vertellen over hun planning op de website van de NPO.