Schiedam, Hellevoetsluis, Hillegom, Schagen en Hulst scoren het beste

Schiedam, Hellevoetsluis, Hillegom, Schagen en Hulst scoren het beste

DEN HAAG/ZOETERMEER – De gemeenten Schiedam, Hellevoetsluis, Hillegom, Schagen en Hulst scoren het beste, in hun stedelijkheidsklasse, op het inzamelen van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste) aan Wecycle.

Wecycle, kennispartner van Raadslid.Nu, organiseert de verantwoorde inzameling en recycling van e-waste. Via de gemeentelijke milieustraten wordt gemiddeld 4,6 kilo per inwoner aan afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste) afgegeven aan Wecycle. De totale ingezamelde hoeveelheid bij gemeenten was 66 miljoen kilo.

De top-3 van gemeenten met de hoogste inzameling e-waste per stedelijkheidsklasse (in kilo’s per inwoner) ziet er als volgt uit:

Voor meer informatie over de resultaten van de benchmark tussen gemeenten, klik hier voor het volledige persbericht van Wecycle.

Kennispartner Wecycle

Wecycle is een kennispartner van Raadslid.Nu en focust zich op een meer duurzame samenleving. Bijna 90% van de Nederlandse gemeenten werkt samen met Wecycle en levert hiermee een bijdrage aan de circulaire economie. Zij kiezen hiermee voor een veilig, verantwoord en vertrouwd inzamel- en recyclesysteem voor e-waste met aandacht voor social return. 

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden,  1 juni 2016.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en LinkedIn.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is. 

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!