Serie over greep op regionale samenwerking trekt aandacht van Dordtse media

Serie over greep op regionale samenwerking trekt aandacht van Dordtse media

De derde aflevering in de serie “In de ban van regionale samenwerking” heeft de aandacht getrokken van de media in Drechtsteden. De opvatting van de Dordtse PvdA’er Cor van Verk over het functioneren van de regionale samenwerking in Drechtsteden haalde de krantenkolommen met het bericht: Pleidooi voor Drechtstad.

Van Verk houdt in de betreffende aflevering ‘Gaan de Drechtsteden aan democratie ten onder’ een pleidooi om de veel geroemde samenwerking in Dordrecht en omgeving om te zetten in een herindeling. Zijn opponent in deze aflevering, Arno Janssen van Papendrechts Belang, bepleit juist meer lokale en minder regionale democratie.

Zoektocht naar meer greep op regionale samenwerking

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden wil met de serie “In de ban van regionale samenwerking” laten zien hoe raadsleden op diverse plekken en in verschillende regio’s van het land op zoek zijn naar hoe zij als raadsleden meer greep kunnen krijgen op regionale samenwerking. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden volgt daarom raadsleden in Twente, West-Brabant en Drechtsteden.

De volgende afleveringen zijn verschenen en zijn met een klik op de tekst terug te lezen:

‘Gaan de Drechtsteden aan democratie ten onder?’ Uit: In de ban van regionale samenwerking (aflevering 3)

'Een motie voor meer samenwerking' Uit: In de ban van regionale samenwerking (aflevering 2)

'Zonder regioraad meer raadsbetrokkenheid?' Uit: In de ban van regionale samenwerking (aflevering 1)