Tablet gestolen? Binnen een mum van tijd weer productief dankzij Digimeet!

Tablet gestolen? Binnen een mum van tijd weer productief dankzij Digimeet!

Het is 2012 en raadsleden maken steeds meer gebruik van tablets zoals die van Apple en Samsung. Tablets zijn uitermate geschikt om informatie te consumeren. Ze zijn snel, starten binnen een fractie van een seconde op. De opslagcapaciteit loopt uiteen van 8 tot wel 64 gigabyte. Dat is ruimte voor heel veel documenten en ook voor de notities die u maakt op deze documenten. Met andere woorden: de ideale oplossing voor de vervanging van de stapels papieren die normaal gesproken worden verzonden door griffie.

Maar heeft u er al eens bij stil gestaan wat het betekent als de tablet gestolen wordt? Of als het apparaat per ongeluk achter in de taxi blijft liggen?

De nachtmerrie van elk raadslid als hij verantwoordelijk wordt gehouden voor per ongeluk verspreiden van vertrouwelijke stukken buiten zijn machte om. Maar verder, hoe snel kan een raadslid weer effectief zijn? Immers al zijn notities stonden op de tablet en die is er niet meer. Een nieuwe tablet is zo gekocht maar het werk moet wel weer opnieuw gedaan worden.

Tijdens het congres van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden zal Novell zijn concept Digimeet (powered by Novell Vibe) tonen. Dit concept valt onder het BYOD/BJEA (Bring Your Own Device, Breng Je Eigen Apparaat) principe. Tevens zal Novell laten zien hoe ze alle mobiele apparaten kan beheren, backuppen en beveiligen zodat in geval van verlies en/of diefstal het raadslid binnen een mum van tijd weer productief kan zijn. Dit alles in-huis bij de gemeente zelf.

Maar Novell heeft niet alleen aandacht voor het raadslid. Wie is de spil binnen het overleg? Ja natuurlijk: de griffie! Ook voor de griffie zijn er mooie oplossingen gemaakt zodat hij/zij vanuit Word direct alle documenten kan publiceren naar alle raadsleden. Raadsleden worden na publicatie automatisch op de hoogte gehouden van nieuw geplaatste documenten zonder dat de griffie hier specifiek iets voor hoeft te doen. Vergaande automatisering van standaard taken voor de griffie zonder dat hier ingewikkelde applicaties voor nodig zijn. Dit en veel meer zal Novell met zijn partner Netflex laten zien op het evenement.