Tips voor raadswerk in nieuw magazine

Tips voor raadswerk in nieuw magazine

Raadsleden hebben vandaag in Lelystad het nieuwe magazine van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden ontvangen. Het magazine is aan de raadsleden aangeboden door Gerard Ram, raadslid in Zaanstad en vice-voorzitter. Het magazine staat vol met tips en adviezen aan raadsleden om het raadswerk beter te doen en over het volgen van opleidingen.

In het nieuwe opleidingenmagazine staan artikelen met adviezen en aanbevelingen. Er staat een gesprek in met prof. dr. Bas Denters over hoe de raad controle en verantwoording in de huidige tijd het beste kan aanpakken. Marije van den Berg vertelt kort en krachtig hoe burgerparticipatie kan worden vormgegeven. Ook raadsleden komen aan het woord over onder meer regionale samenwerking, bestuurlijke crisis en over agressie en intimidatie. Een artikel wat raadsleden niet mogen missen is het overzicht van tips hoe succesvol op te treden in de media.

Het magazine bevat ook een overzicht van opleidingen waarvoor raadsleden zich kunnen melden. Verder biedt het magazine ook een overzicht van de rapporten en onderzoek die de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft laten uitvoeren met praktische tips, adviezen en aanbevelingen voor raadsleden.

Verzending aan leden

De raadsleden van de gemeenteraden die collectief lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden krijgen het magazine komende week toegestuurd via hun griffier. Ook raadsleden die individueel lid zijn kunnen het magazine binnenkort verwachten.

Als u een digitale versie van het magazine wilt ontvangen, stuur dan een mail naar info@raadsleden.nl onder vermelding van toezending magazine.