Tips voor, tijdens en na de online raads- en commissievergadering

Tips voor, tijdens en na de online raads- en commissievergadering

Neem de tijd om voor de online raads- of commissievergadering al aan te sluiten en informeel een praatje te maken met collega’s. Spreek langzamer dan in de raadszaal en zorg er voor dat je helder en duidelijk spreekt. Spreek met elkaar af dat je ook online met elkaar na afloop een borrel neemt.

Dit zijn drie van de tientallen tips die te vinden zijn in het handboek over Virtueel vergaderen dat is geschreven door John Bijl en Victor Vlam. Raadsleden krijgen in het handboek op drie belangrijke onderdelen van een online vergadering tips en adviezen en kunnen lezen waarom sommige dingen hetzelfde of anders gaan dan bij een gewone vergadering. De tips en adviezen gaan over wat je doet voordat de online vergadering begint, wat je kunt doen en hoe je jezelf presenteert tijdens de online vergadering en wat je zelf maar ook met elkaar kunt doen na afloop.

Voor de vergadering

Tijdens de vergadering

Na de vergadering

Meer informatie

Wanneer je alle tips, adviezen en achtergrondinformatie wilt lezen over online vergaderen, vind je hier het handboek Virtueel vergaderen van John Bijl en Victor Vlam, gemaakt in opdracht van het samenwerkingsprogramma Democratie in Actie waarvan de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden een van de partners is.