Training controle sociaal domein

Training controle sociaal domein

DEN HAAG - Raadsleden die hun kennis en vaardigheden willen vergroten om effectief toezicht uit te kunnen oefenen op het sociale domein kunnen zich aanmelden voor een speciale training in het eigen gemeentehuis. Deze training wordt aangeboden door Transitiepartners, kennispartner van Raadslid.Nu.

Het toezicht van de raad is veelomvattend, zeker na de decentralisaties in het sociaal domein. Raadsleden zoeken naar meer informatie en ondersteuning om de controlerende taak op de nieuwe taken in het sociaal domein, jeugd, ondersteuning en participatie, beter uit te kunnen voeren. Raadsleden en commissieleden die deelnemen kunnen zichzelf ontwikkelen op dit onderwerp en zullen na de training hun controlerende rol op het sociaal domein effectiever kunnen oppakken. Transitiepartners belooft dat deelnemende raadsleden meer inzicht krijgen in hoe de controle op het sociaal domein slim en effectief uit te voeren is. Tevens is het doel om de tijd die raadsleden daaraan kwijt zijn effectiever te benutten.

De zogeheten incompanytraining bij raadsleden in het gemeentehuis voor Jeugd en Wmo bestaat uit twee blokken. In het eerste blok wordt de methode uiteengezet om na te gaan in welke mate raadsleden in staat zijn hun controlerende rol uit te voeren. In het tweede blok komen de inhoudelijke ontwikkelingen aan bod binnen de Jeugd en Wmo en wordt geleerd hoe een toezichtskader gebruikt en toegepast kan worden.

Aanmelden
Voor de training van Transitiepartners hoeft u niet ver te reizen. Kennispartner Transitiepartners komt graag naar u toe om de training bij u in het gemeentehuis, op locatie dus, te verzorgen.
De kosten bedragen 125 euro per deelnemer en aanmelden is mogelijk via deze link op de site van Transitiepartners. Transitiepartners houdt zich bezig met het ondersteunen van raadsleden en gemeenteraden op het gebied van het sociaal domein, zodat zij hun rol als raad in de lokale democratie beter en efficiënter kunnen uitvoeren. 

 

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 25 januari 2016.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is. 

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!