Training op integriteitsdilemma’s en frauderisico’s

Training op integriteitsdilemma’s en frauderisico’s

DEN HAAG – Raadsleden die willen weten hoe ze het beste om kunnen gaan met integriteitsdillema’s kunnen zich aanmelden voor de training ‘Integriteit in de praktijk’. Deze training wordt gegeven door Raadslid.Nu-kennispartner Deloitte en leert raadsleden kennis opdoen van dillema’s en hoe deze op een adequate manier bespreekbaar te maken.

Raadsleden die deelnemen aan de training doen een aantal inzichten op die van pas komen in de praktijk. Ten eerste zijn raadsleden zich na afloop meer bewust van integriteit- en frauderisico’s en in staat deze eerder te signaleren en te herkennen. Verder zijn deze beter in staat (integriteit)dilemma’s te hanteren en op te lossen. Ook zijn raadsleden naderhand in staat integriteit- en frauderisico’s en (integriteit) dilemma’s op een adequate wijze bespreekbaar te maken.

Tijdens de training worden een vijftal onderwerpen behandeld: 

  • Verschil fraude en integriteit
  • Herken een integriteit- of frauderisico
  • Omgaan met dilemma’s
  • Bespreken van dilemma’s
  • Voorkomen van belangenverstrengeling 
     

Meer informatie
Meer informatie over de training over integriteitsdillema’s is te vinden op de website van Deloitte via deze link.
Voor vragen over de training kan contact op worden genomen met Deloitte via nlacademy@deloitte.nl of 888 288 93 33.

 

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 19 april 2016.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.    

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!