Uitzending Reporter Radio in samenwerking met Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Uitzending Reporter Radio in samenwerking met Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Reporter Radio heeft in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden onderzocht hoe gemeenten in Nederland omgaan met vertrouwelijke / geheime stukken en besloten vergaderingen. Tijdens de uitzending van Reporter Radio op zondag 23 november om 19.00 uur op radio 1 worden de resultaten uit dit onderzoek besproken.

De uitzending van Reporter Radio (radio 1, KRO – NCRV) zal gaan over geheimhouding bij Nederlandse gemeenten. Door met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden samen te werken, kan een grote groep raadsleden bereikt worden en kunnen de ervaringen van die raadsleden op het gebied van geheimhouding mee worden genomen in het onderzoek. Verder zijn er ook zijn raadsgriffiers benaderd om hun ervaringen op dit gebied te delen.

Uitzending

Daarnaast wordt er in de uitzending gesproken over een vergelijkbaar onderzoek verricht door Binnenlands Bestuur in 2009 en of er naar aankleding van dit onderzoek dingen zijn veranderd op het gebied van geheimhouding. Reporter Radio kijkt ook naar de komende wetswijziging van de WOB, wat de basis van de geheimhouding is.

De uitzending ‘Geheimhouding bij Nederlandse gemeenten in een tijd van transparantie’ kunt u aanstaande zondag beluisteren op radio 1 vanaf 19.00 uur. Luister hier alvast naar de promo van de uitzending.