Vanavond uitreiking knapzak aan Jongste Raadslid

Vanavond uitreiking knapzak aan Jongste Raadslid

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden reikt vanavond de eerste knapzak uit aan het jongste raadslid van Nederland. Het jongste raadslid, Peter Raaijmakers, zal deze knapzak overhandigd krijgen tijdens de raadsvergadering van de gemeente Sint Michielsgestel. 

Sinds september is Peter Raaijmakers namens de Partij Politieke Alliantie raadslid van de gemeente Sint Michielsgestel. Hij kon pas in september benoemd worden als raadslid, omdat hij toen 18 jaar is geworden. De knapzak bevat tips, informatie en andere hulpmiddelen die het jonge raadslid kunnen helpen bij zijn taken als raadslid.

De knapzak voor het jongste raadslid is een nieuw initiatief om de raadsleden een gezicht te geven. Nederland kent ruim 9000 raadsleden, maar dit zijn vaak niet de bekendste gekozen volksvertegenwoordigers in Nederland. De vaste rubriek op de website Raadslid van de week is één van de manieren waarop de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden raadsleden een gezicht probeert te geven. Met het overhandigen van de knapzak wil de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden ook de jonge raadsleden in Nederland uitlichten en hen een gezicht geven.