Veilige Publieke Taak AWARD 2012

De inschrijving voor de Veilige Publieke Taak AWARD 2012 is per 1 juni weer geopend. Werkgevers, koepelorganisaties, bonden en samenwerkingsverbanden met een publieke taak kunnen meedingen.

Kans op de AWARD maken die organisaties met een publieke taak die een effectieve en inspirerende aanpak van agressie en geweld tegen hun medewerkers laten zien. Door de Veilige Publieke Taak AWARD wil het programma Veilige Publieke Taak van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties organisaties die van hun aanpak een succes hebben gemaakt in de schijnwerpers zetten. Op deze manier worden zij een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen.

De prijs bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van 25.000 euro dat moet worden besteed aan de aanpak van agressie en geweld.

Een deskundige jury nomineert drie inzendingen. Voorzitter van de jury is mevrouw Roos van Erp-Bruinsma, Secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De andere leden van de jury zijn:

  • mw. drs. G.T.C. Bonhof, collegevoorzitter Hogeschool Utrecht en vice-voorzitter HBO-raad;
  • mw. E. Snoey, oud-voorzitter Abvakabo FNV;
  • mw. A. Jorritsma-Lebbink, burgemeester van Almere en voorzitter bestuur VNG;
  • mw. drs. M.A.M. Barth, voorzitter GGZ Nederland;
  • dhr. F.J. Heeres, Kwartiermaker politie Brabant Zuid Oost;
  • mw. M. van Haaren, oud-gedeputeerde provincie Gelderland.
     

De winnaars van de Veilige Publieke Taak AWARD wordt uit de drie genomineerden gekozen door de bezoekers van de VPT-beurs op 1 november in de Rijtuigenloods te Amersfoort.

Inschrijven is mogelijk tot en met 31 juli 2012. Het inschrijfformulier en een toelichting treft u aan op www.vptaward.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met het programmateam 'Veilige Publieke Taak' via vptaward@minbzk.nl of 070-4266884.