Veiligheidsprojecten aandragen voor Hein Roethofprijs

Veiligheidsprojecten aandragen voor Hein Roethofprijs

Raadsleden die goede initiatieven kennen die criminaliteit voorkomen en sociale veiligheid bevorderen, kunnen deze aanmelden voor de Hein Roethofprijs van het CCV. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid is kennispartner van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Een onafhankelijke jury onder leiding van Peter den Oudsten, voorzitter van de gemeenteraad en burgemeester van Groningen zal de winnaar selecteren. Het winnende project krijgt twintigduizend euro om het project verder uit te bouwen en een kunstwerk. De prijs zal worden uitgereikt door de minister van Veiligheid en Justitie. Projecten die worden aangedragen moeten aan de volgende criteria voldoen:

  1. Het project voorkomt criminaliteit, bevordert sociale veiligheid en/of veiligheidsbeleving;
  2. De oplossing van het probleem wordt gezocht in participatie vanuit de samenleving;
  3. Er moet sprake zijn van een samenwerkingsverband;
  4. Het project levert concrete resultaten op;
  5. De maatregelen bevorderen het leefklimaat ;
  6. Het project bevat hoofdelementen die elders toepasbaar zijn;
  7. Er is uitzicht op voortzetting van het project;
  8. De aanpak is vernieuwend en er spreekt creativiteit uit.

Raadsleden en veiligheid

Raadsleden die meer informatie willen over veiligheid in hun woonomgeving kunnen bij het CCV terecht op een speciale websitepagina: Raadsleden en Veiligheid.

Aanmelden

Projecten die kans willen maken kunnen worden aangemeld via het online inschrijfformulier op www.heinroethofprijs.nl. Meer informatie is ook via deze link te vinden in de flyer. De uiterste inzenddatum is maandag 31 juli.