Voorzitter Peter Otten in jury Best Gejat Prijs 2013

Voorzitter Peter Otten in jury Best Gejat Prijs 2013

Peter Otten, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, is lid van de jury die de Best Gejatprijs 2013 toekent. De prijs stimuleert gemeenten om efficiënter te werken door meer samen te werken.  

De Best Gejatprijs is ingesteld door KING, het Kwaliteits Instituut voor Nederlandse Gemeenten. De prijs wordt toegekend aan twee gemeenten. De ene gemeente krijgt de prijs omdat die het beste idee of toepassing heeft gejat, de andere gemeente omdat zij ‘bestolen’ is van zijn beste idee of toepassing (http://www.kinggemeenten.nl/king-kwaliteitsinstituut-nederlandse-gemeenten/over-king/best-gejat-prijs). De prijs wordt in januari uitgereikt op het jaarlijkse KING-congres.

KING is ingesteld door gemeenten. Gemeenteraden bepalen de hoogte van de contributie voor KING. Met de Best Gejatprijs wil KING een bijdrage leveren om gemeenten te stimuleren hun budget effectief in te zetten. ‘Gemeenten worden door deze prijs uitgenodigd tot samenwerking. De bedoeling van de prijs is om gemeenten te laten zien dat ze niet telkens opnieuw het wiel hoeven uit te vinden’, aldus Peter Otten.

De Best Gejatprijs 2012 ging naar Delft en Den Bosch. Delft nam het idee over van Den Bosch om uitvaartondernemingen digitaal aangifte van overlijden te doen. Daardoor kan er 24 uur per dag 7 dagen per week aangifte worden gedaan. Eerdere winnaars waren Midden-Drenthe en De Waard (2011) en Landgraaf en Leiden (2010).

Aanmelden voor de Best Gejatprijs 2013 kan via: http://www.kinggemeenten.nl/king-kwaliteitsinstituut-nederlandse-gemeenten/over-king/best-gejat-prijs/aanmeldformulier-king-best-gejat-prijs