Wees je bewust van je omgeving

Wees je bewust van je omgeving

Het is voor je raadswerk van belang om te weten wat er speelt in je omgeving. Een manier om hier inzicht in te krijgen is het inzetten van een krachtenveldanalyse. Debat.NL, kennispartner van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, laat in een nieuwe animatie zien hoe je hier je voordeel mee doet in het debat.

Raadsleden hebben te maken met een grote hoeveelheid aan bedrijven, instanties en maatschappelijke organisaties. Het is van belang om hier in het raadswerk rekening mee te houden waar mogelijk, ook in het debat. Debat.NL, expert op het gebied van debatvaardigheden, legt in onderstaande animatie overzichtelijk uit hoe je een krachtenveldanalyse maakt en hoe je dit toepast in het debat.

Leeromgeving

U kunt deze animatie terugvinden in de digitale leeromgeving op leeromgeving.raadsleden.nl. Hier vindt u een verzameling aan modules, e-learnings, filmpjes en handreikingen waarmee u uw kennis en vaardigheden kunt verbeteren. De module over de krachtenveldanalyse met deze animatie van Debat.NL vindt u hier: Het inzetten van een krachtenveldanalyse.