Wegwijs in de rol van toezichthouder

Wegwijs in de rol van toezichthouder

Onder het motto 'bezint eer u begint' houdt Bestuurderscentrum-Academy en Maastricht University in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en Statenlidnu een (online) bijeenkomst waar de deelnemers wegwijs gemaakt worden in de wereld die toezicht houden heet. Deze sessie is specifiek gericht op volksvertegenwoordigers.

De inhoud van deze bijeenkomst is gebaseerd op de vier kerntaken van een toezichthouder:

  • het houden van toezicht op de algemene gang van zaken
  • het goedkeuren van besluiten van de RvB/het CvB
  • het geven van advies
  • het uitoefenen van de werkgeversrol over de bestuurders

Diverse aspecten komen aan bod zoals ethische dilemma’s, integriteit, financieel en strategisch toezicht houden, risicomanagement, bestuurdersaansprakelijkheid, governancecodes, boardroomdynamiek en de ontwikkelingen in het toezicht houden. 

Aanmelden

Er worden twee sessies gehouden:

23 februari 2022 | 13:00 - 16:00

23 februari 2022 | 16:30 - 19:30

 

Meer informatie

De kosten bedragen € 295,-. (vrijgesteld van btw) Deze bijeenkomst staat open voor leden van de Nederlandse Vereniging voor Statenleden en Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Bent u volksvertegenwoordiger maar géén lid van deze verenigingen? Dan betaalt u bovenop de kosten van deze bijeenkomst de lidmaatschapskosten van € 79,- (excl. btw) en wordt u lid van Bestuurderscentrum

Geaccrediteerd

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

U ontvangt na afloop een certificaat van Maastricht University School of Business and Economics.