Wereld te winnen voor raadsleden op Twitter

Wereld te winnen voor raadsleden op Twitter

Van de 8933 raadsleden zijn er 5569 raadsleden met een account op Twitter. Daarmee is 62 procent van de raadsleden actief op dit social medium, dat vooral onder politici populair is. Dit blijkt uit een onderzoek van de Utrecht Data School.

Opvallend is dat het twittergebruik onder raadsleden populair is de provincies in het midden van het land, te weten in de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel. De raadsleden in de zuidelijke provincies Noord-Brabant en Limburg als ook in Fryslân zijn duidelijk minder actief op Twitter.

Deze eerste onderzoeksresultaten zijn vandaag gepresenteerd aan de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden door de Utrecht Dataschool. Het onderzoek is door de UDS uitgevoerd met medewerking van Buzzcapture.  

Symposium Social Media

De Utrecht Data School voert in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden onderzoek uit naar het social mediagedrag van raadsleden. De definitieve eindrapportage van dit onderzoek met alle analyses verschijnt na de zomer. Tevens wordt er aan het eind van de zomer, op 30 september, een symposium over de uitkomsten van dit onderzoek gehouden.