U bent hier

Wie beslist over regionale samenwerking?

Wil je als raadslid grip en controle krijgen op thema’s en onderwerpen die in regionale samenwerking worden uitgevoerd?  Wat kunnen raadsleden doen om meer grip te krijgen op regionale samenwerking en verbonden partijen? En wat kunnen raadsleden leren van goede voorbeelden uit de praktijk? In de deelsessie 'Wie beslist over regionale samenwerking?' krijgen raadsleden tijdens het VNG Jaarcongres in Westfriesland antwoorden op deze vragen.

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden houdt daarom samen met de regio Westfriesland een deelcongres omet als thema 'Wie beslist over regionale samenwerking?' op dinsdag 28 juni van 14.00 tot 16.15 uur. De sessie bestaat uit een plenair deel waarin Harry ter Braak, adviseur besturing en strategie voor WagenaarHoes, in zal gaan op het eigenaarschap van regionale samenwerking. Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst zal onder meer Nanda van Doremalen, raadslid en consultant, aan de hand van enkele voorbeelden bespreken welke lessen we hieruit kunnen trekken.

Zo zal er worden ingegaan op welke kansen zo’n samenwerking biedt, met welke valkuilen er als raadslid rekening gehouden moet worden én welke ervaringen zijn opgedaan. We willen op deze manier raadsleden te informeren en voor te bereiden op lokale besluitvorming met een gemeentegrensoverschrijdend karakter.

Aanmelden en meer informatie

Deelname aan de deelsessie 'Wie beslist over regionale samenwerking?' is alleen mogelijk indien men zich eerst heeft aangemeld voor het VNG Jaarcongres.

Klik hier om je aan te melden.