Wij zoeken stagiairs!

Wij zoeken stagiairs!

Studenten die relevante werkervaring willen opdoen in een politiek-bestuurlijke omgeving kunnen stage lopen bij de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Tijdens de stage leer je alles over belangenbehartiging, professionele communicatie en projectmanagement. Daarnaast kun je jezelf ontwikkelen in het doen van wetenschappelijk onderzoek.

⇒ Bekijk hier de stagevacature

Bij de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden kun je elke dag worden verrast door nieuwe vragen en opdrachten - onder meer door verzoeken van media - terwijl je tegelijkertijd ook wordt geacht om na te denken over wat nodig is om op lange termijn de positie van raadsleden en gemeenteraden te versterken. 

Profiel van de stagiair

  • Gemotiveerde HBO/WO-student
  • Politieke sensitiviteit en belangstelling in het lokaal bestuur
  • Goede communicatieve uitdrukkingsvaardigheden
  • Kennis van/of affiniteit met sociale media en websitebeheer is een pré
  • Beschikken over voldoende mate van zelfstandigheid
  • Basiskennis van organisatie en vraagstukken in het lokaal bestuur

Voorwaarden

De werkzaamheden vinden plaats bij in Den Haag, waar de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden zit. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft een kleinschalig bureau dat werkt in opdracht van het bestuur. De stage is minimaal vijf maanden voor minstens 24 uur per week. Afhankelijk van de wensen of eisen van de opleiding kan dit worden bijgesteld. Je ontvangt een stagevergoeding en indien nodig een reiskostenvergoeding. Solliciteren vóór 13 januari 2020.