Wil je alles weten over het einde van de overheid?

Wil je alles weten over het einde van de overheid?

DEN HAAG – De overheid kan beter en scherper. Wil je alles weten hoe dat het bete kan, dan kun je dat online zien, volgen en er over meepraten. Het enige wat volstaat, is aanmelden. Vervolgens kun je het eerste college terugkijken waarin je alles komt te weten over het einde van de overheid.

OMOC is het nieuwe woord. Wil je weten wat OMOC is, klik hier en kijk naar het filmpje. Acht weken lang, met ingang van afgelopen donderdag, komt er een nieuw college online op omooc.nl. Het eerste college over het einde van de overheid wordt gegeven dor Martijn Aslander. Om dat college te zien moet je jezelf aanmelden en dat kan door hier te klikken.

De komende weken worden er online colleges gegeven, gericht op bestuurders en professionals, met frisse inzichten over ‘waar is de overheid van?’. De colleges worden verzorgd door Kim Putters, Jos van der Lans, Albert Jan Kruiter, Mark Hillen, Chris Sigaloff en Sadik Harchaoui. Het enige wat nodig is, nadat je jezelf hebt aangemeld, is elke donderdag rond het middaguur – of later – een kwartiertje vrijmaken om het nieuwe college te consumeren.

OMOC is een initiatief van onder meer de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van Binnenlandse Zaken / Beter Werken in het openbaar bestuur.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 1 september 2014.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op twitter (@Raadslid.Nu), Facebook en Linkedin.

Kom op 20 september naar de landelijke raadsledendag die Raadslid.Nu organiseert samen met de Vereniging van Griffiers, VNG en diverse departementen. Centraal thema: de drie decentralisaties. Aanmelden kan door het invullen van het aanmeldingsformulier, klik hier.

Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie. Nog geen lid van de vereniging? Aanmelden kan hier