ALV Raadsacademie Venray

19 november 2022

Gezag van de gemeenteraad is het openingsthema van de ALV Raadsacademie in Venray. Het belang van het gezag van de overheid en van de gemeenteraad wordt besproken door de Raad voor het openbaar bestuur, het adviescollege van de minister van Binnenlandse Zaken. Verder vier deelsessies over omgangsvormen in de raad, wat het klimaat betekent voor de raad, hoe om te gaan met burgerparticipatie en hoe de raad kan nadenken over waar woningen gebouwd kunnen worden. 

De fysieke ALV Raadsacademie in Venray op zaterdag 19 november is een gecombineerde bijeenkomst met de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. De bijeenkomst is bedoeld om raadsleden te informeren over het raadswerk en actuele thema's. 

Thema's waarop raadsleden kun kennis en inzicht kunnen bijspijkeren: Raad & Gebiedsontwikkeling, Raad & Burgerparticipatie, Raad & Omgangsvormen én Raad & Energiestrategie. Deze thema's zullen in vier verschillende deelsessies worden aangeboden. Wanneer u zich heeft ingeschreven, ontvangt u een mail waarin u zich kunt aanmelden voor zowel een thema in de eerste workshopronde, als de tweede workshopronde.

Programma

10.30 uur - Plenaire opening over Gezag van de overheid
Presentatie door Raad van het Openbaar Bestuur in het kader van de maand van het gezag - Mariet de Boer en Daan Musters
11.05 uur - Eerste workshopronde
- Raad en Omgangsvormen 
- Raad en Gebiedsontwikkeling 
- Raad en Burgerparticipatie 
- Raad en Energiestrategie
12.05 uur - Pauze
12.15 uur - Tweede workshopronde
- Raad en Omgangsvormen 
- Raad en Gebiedsontwikkeling 
- Raad en Burgerparticipatie 
- Raad en Energiestrategie
13.15 uur - Afsluiting en lunch

Meer informatie

Wij vinden het van groot belang dat de raad op een goede manier gebruik maakt van hulptroepen. Om gemeenteraden te ondersteunen heeft de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden de belangrijkste stappen bij aanvang van een nieuwe raadsperiode op een rij gezet in negen raadstegels. De bijeenkomst vind plaats op het adres: Raadhuisstraat 1, 5801 MB Venray.

Aanmelden

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.