Arwin van Buuren over het gezag van de raad

- uur

Arwin van Buuren, hoofddocent bestuurskunde Erasmus Universiteit Rotterdam en raadslid in Capelle aan den IJssel, gaat op 18 juni in de lezingenreeks 'Gezag van de raad' in op de vragen: zijn raadsleden een spreekbuis van mondige inwoners, wat kan de gemeenteraad doen om het gezag van de raad te versterken, en hoe kan de raad het beste gebruik maken van de eigen Rekenkamer?

De online bijeenkomst vindt plaats op vrijdagmiddag 18 juni van 13.00 tot 14.00 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hieronder. 

Serie lezingen

Macht en tegenmacht zijn belangrijke thema’s in de landelijke democratie. Hoe is het gesteld met macht en tegenmacht in de lokale democratie? En hoe staat de gemeenteraad als hoogste bestuursorgaan in de lokale democratie er voor? Over dit thema houden we in mei en juni een 15-tal online bijeenkomsten met wetenschappers, praktijkdeskundigen en experts om na te denken, te prikkelen en te reflecteren over het gezag van de gemeenteraad.

De bijeenkomsten in mei en juni over het thema gezag van de raad worden georganiseerd in het kader van het project Democratie in Actie door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Griffiers. Lees hier meer over de serie lezingen over Gezag van de Raad

Inschrijven

Ben je lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.