Evelien Tonkens over het gezag van de raad

- uur

Evelien Tonkens spreekt in haar bijdrage in de serie lezingen 'Gezag van de raad' vooral over hoe raad en college kunnen omgaan met inspraak van burgers en wat het betekent om meer te luisteren naar inwoners. Inwoners verwachten dan ook meer van de raad en met name de wethouders. Hoe ga je daar als raad en college mee om, en hoe versterk je het gezag van de raad en het college?

Tijdens deze zevende bijeenkomst in de serie gaat Evelien Tonkens, hoogleraar Burgerschap en Humanisering van de Publieke Sector Universiteit voor Humanistiek Utrecht, in op het thema. De online bijeenkomst vindt plaats op maandagavond 7 juni van 19.30 tot 21 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hieronder. 

Serie lezingen

Macht en tegenmacht zijn belangrijke thema’s in de landelijke democratie. Hoe is het gesteld met macht en tegenmacht in de lokale democratie? En hoe staat de gemeenteraad als hoogste bestuursorgaan in de lokale democratie er voor? Over dit thema houden we in mei en juni een 15-tal online bijeenkomsten met wetenschappers, praktijkdeskundigen en experts om na te denken, te prikkelen en te reflecteren over het gezag van de gemeenteraad.

De bijeenkomsten in mei en juni over het thema gezag van de raad worden georganiseerd in het kader van het project Democratie in Actie door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Griffiers. Lees hier meer over de serie lezingen over Gezag van de Raad

Inschrijven

Ben je lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.