Giedo Jansen over het gezag van de raad

2 juli 2021

Wat is de invloed van raadsleden, wethouders en burgemeesters op de besluitvorming en wat betekent dat voor macht en tegenmacht in de lokale democratie?
Daarover spreekt Giedo Jansen, universitair docent aan de Universiteit Twente en projectleider van de Basismonitor Politieke Ambtsdragers, tijdens deze online bijeenkomst in de serie lezingen over het gezag van de raad.

De online bijeenkomst vindt plaats op vrijdagmiddag 2 juli van 13.00 tot 14.00 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hieronder. 

Serie lezingen

Macht en tegenmacht zijn belangrijke thema’s in de landelijke democratie. Hoe is het gesteld met macht en tegenmacht in de lokale democratie? En hoe staat de gemeenteraad als hoogste bestuursorgaan in de lokale democratie er voor? Over dit thema houden we in mei en juni een 15-tal online bijeenkomsten met wetenschappers, praktijkdeskundigen en experts om na te denken, te prikkelen en te reflecteren over het gezag van de gemeenteraad.

De bijeenkomsten in mei en juni over het thema gezag van de raad worden georganiseerd in het kader van het project Democratie in Actie door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Griffiers. Lees hier meer over de serie lezingen over Gezag van de Raad

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.