Griffiers webinar digitale leeromgeving

26 maart 2021

Dit webinar, dat speciaal is gericht op griffiers, gaat in op de vraag hoe griffiers de raadsleden kunnen ondersteunen met het educatieve modules van de digitale leeromgeving voor raadsleden.

We laten tijdens het webinar zien welke informatie griffiers kunnen vinden op de leeromgeving, en hoe de leeromgeving een praktische en toegankelijke hulpbron kan zijn voor raadsleden die zoeken naar informatie over: 

  • actuele thema's zoals gemeentefinanciën, jeugdzorg en de RES,
  • vaardigheden, zoals voorzitten, onderhandelen en debatteren,
  • het raadslid zijn, er is bijvoorbeeld een handige beslisboom die raadsleden ondersteunt bij de keuze wel of niet doorgaan als raadslid. 

Robert-Jan Ritsema, raadsadviseur in Almere, vertelt over de ervaringen die ze in Almere hebben met de leeromgeving en de koppeling die ze maakten met hun raadsinformatiesysteem. Avelien Haan van de Thorbecke Academie gaat in op het belang van bijblijven en laat zien hoe je makkelijk de thema's die raadsleden zoeken kunt vinden in de leeromgeving. 
Het webinar staat onder leiding Petra Paulides, oud-griffier van de gemeente Woudrichem en tegenwoordig adviseur van onder andere het programma Democratie in Actie. 

Aanmelden

Het webinar duurt een uur en vindt plaats op vrijdag 26 maart om 11 uur. Deelname aan dit webinar is geheel kosteloos. Aanmelden kan via onderstaand formulier. 

Dit webinar is speciaal gericht op griffiers. Op dezelfde vrijdag 26 maart is er om 14 uur een webinar van een uur over de leeromgeving speciaal voor raadsleden

 

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.