Hoe beoordeel en toets je raadsvoorstellen?

17 juni 2022

Wil je als raadslid na de raadsverkiezingen een goede start maken, dan mag je deze sessie over het beoordelen en toetsen van raadsvoorstellen niet missen!
Dries Bartelink, Chef Openbaar bestuur bij de Argumentenfabriek, legt de basisprincipes van het beoordelen van raadsvoorstellen uit. Je krijgt antwoorden op vragen zoals: 'hoe beoordeel je of je jouw tijd moet steken in het beoordelen van een voorstel van het college?' 'Welke informatie wil je terug lezen?' 'En sluit het onderwerp aan de politieke prioriteiten die ik en mijn fractie hebben?' Natuurlijk zorgen we ervoor dat er ook ruimschoots de tijd is voor al jouw vragen.

Programma

10.00 uur - Opening door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden
10.05 uur - Start bijeenkomst Dries Bartelink
10.45 uur - Pauze
10.55 uur - Vervolg bijeenkomst 
11.30 uur - Afsluiting bijeenkomst

Praktische informatie

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit de eigen middelen van onze vereniging. Wij bieden u deze bijeenkomst kosteloos aan. Wij verzoeken u vriendelijk ons tijdig te laten weten wanneer u verhinderd bent.

Dries Bartelink

Dries Bartelink werkt sinds 2017 bij De Argumentenfabriek, één van de kennispartner van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Ook verzorgt hij trainingen voor bestuurders, raadsleden en ambtenaren via De Denkacademie, de trainingentak van De Argumentenfabriek. In zijn werk put hij uit zijn ervaring als onder meer raadslid, bestuursadviseur van het Amsterdamse college van B&W en strateeg bij het Ministerie van Economische Zaken.

Meer informatie

Bekijk ook onze beoordelingskaart raadsvoorstellen, die Dries Bartelink voor ons heeft ontwikkeld. Om gemeenteraden te ondersteunen heeft de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden de belangrijkste stappen bij aanvang van een nieuwe raadsperiode op een rij gezet in negen raadstegels. 

Aanmelden

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.