John Bijl over het gezag van de raad

19 mei 2021

'Raad: neem zelf het heft in handen als het gaat om de bestuurscultuur' dat is het onderwerp van de lezing van John Bijl op woensdagavond 19 mei van 19.30 tot 21 uur.

John Bijl gaat daarbij onder andere in op de volgende thema's: informatiepositie, rol bijvoorbeeld agendacommissie als vooruit geschoven post namen de raad, het verschil tussen politiek maken en besturen, en welk soort wethouders wil je?

De lezing van John Bijl, directeur van het Periklesinstituut, is de tweede in de reeks bijeenkomsten over het Gezag van de Raad, en macht en tegenmacht. Over dit thema houden we in mei en juni een 15-tal online bijeenkomsten met wetenschappers, praktijkdeskundigen en experts om na te denken, te prikkelen en te reflecteren over het gezag van de gemeenteraad. 

De bijeenkomsten in mei en juni over het thema gezag van de raad worden georganiseerd in het kader van het project Democratie in Actie door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Griffiers. Lees hier meer over de serie lezingen over Gezag van de Raad

Raadsleden, burgemeesters en griffiers maar ook gemeentesecretarissen en wethouders zijn van harte uitgenodigd om de bijeenkomsten bij te wonen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hieronder. 

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.