Marcel Boogers over het gezag van de raad

2 juni 2021

Hoe kan de raad een stevige agenderende, opdrachtgevende rol pakken om zo tegenmacht van het college te kunnen zijn? De agenderende rol van de raad is het thema van de lezing van Marcel Boogers in de serie bijeenkomsten over het gezag van de raad. 

Marcel Boogers is hoogleraar regionaal bestuur Twente Universiteit. De online bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 2 juni van 19.30 tot 21 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hieronder. 

Serie lezingen

Macht en tegenmacht zijn belangrijke thema’s in de landelijke democratie. Hoe is het gesteld met macht en tegenmacht in de lokale democratie? En hoe staat de gemeenteraad als hoogste bestuursorgaan in de lokale democratie er voor? Over dit thema houden we in mei en juni een 15-tal online bijeenkomsten met wetenschappers, praktijkdeskundigen en experts om na te denken, te prikkelen en te reflecteren over het gezag van de gemeenteraad.

De bijeenkomsten in mei en juni over het thema gezag van de raad worden georganiseerd in het kader van het project Democratie in Actie door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Griffiers. Lees hier meer over de serie lezingen over Gezag van de Raad

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.