Niels Karsten over het gezag van de raad

- uur

Waarom hebben we een lokaal bestuur? En hoe verhoudt de Haagse drang tot uniformiteit zich tot de ruimte voor de raad om een eigen verhaal te vertellen en te kiezen?
Daarover spreekt Niels Karsten tijdens de vierde bijeenkomst in de serie lezingen over het gezag van de raad op maandag 31 mei. 

Niels Karsten is universitair docent aan de Tilburg Universiteit, adviseur bij Necker van Naem, en auteur van 'Majesteitelijk en Magistratelijk' en 'Hoeder van de raad of functie zonder inhoud'.  

Deze online bijeenkomst vindt plaats op maandagavond 31 mei van 19.30 tot 21 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan hieronder.

Serie lezingen

Macht en tegenmacht zijn belangrijke thema’s in de landelijke democratie. Hoe is het gesteld met macht en tegenmacht in de lokale democratie? En hoe staat de gemeenteraad als hoogste bestuursorgaan in de lokale democratie er voor? Over dit thema houden we in mei en juni een 15-tal online bijeenkomsten met wetenschappers, praktijkdeskundigen en experts om na te denken, te prikkelen en te reflecteren over het gezag van de gemeenteraad.

De bijeenkomsten in mei en juni over het thema gezag van de raad worden georganiseerd in het kader van het project Democratie in Actie door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Griffiers. Lees hier meer over de serie lezingen over Gezag van de Raad

Inschrijven

Ben je lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.