Praat mee: Transparante financiële informatie (Den Haag)

15 maart 2024

Bent u fractievoorzitter of financieel specialist in de gemeenteraad? Dan nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan de expertgroep Open Spending over de transparantie van financiële informatie! 

De sessie is georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en de Open State Foundation en vindt plaats op vrijdag 15 maart van 14:00 tot 16:30 in het VNG-gebouw in Den Haag.

Financiële transparantie

In de komende sessie gaan we in op hoe gedetailleerde financiële gegevens kunnen helpen om de transparantie en het toezicht binnen de lokale overheid te verbeteren, waardoor uw werk als raadslid makkelijker kunt uitoefenen. Tijdens de tweede sessie gaan deelnemers in op voorbeelden uit Utrecht en Zwolle en wordt gewerkt aan een motie voor het delen van detaildata van bijvoorbeeld uw eigen gemeente met het CBS.

Denk mee, doe mee!

We hopen van harte dat u deze gelegenheid aangrijpt om samen te werken aan het verbeteren van de financiële transparantie binnen gemeenten. Uw aanwezigheid draagt bij aan een rijkere discussie en helpt ons om gezamenlijk te streven naar een toekomst waarin de financiën van de overheid toegankelijker en begrijpelijker zijn voor iedereen.

Na aanmelding krijgt u ter voorbereiding een aantal documenten die u helpen om volwaardig deel te nemen aan de sessie. Meld u zo snel mogelijk aan: het aantal plaatsen is namelijk beperkt! 

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.