Rien Fraanje over het gezag van de raad

2 juni 2021

Wat kan de raad zelf doen om het gezag van de raad te vergroten en waarom is het belangrijk dat de raad B&W voorhoudt dat een goed debat in de raad niet vervelend of lastig is, maar belangrijk is voor het gezag van de lokale democratie.

Daarover spreekt Rien Fraanje tijdens de vijfde bijeenkomst in de serie lezingen over het 'Gezag van de raad' op woensdagmiddag 2 juni van 12 tot 13 uur. 

Rien Fraanje is secretaris-directeur Raad voor het Openbaar Bestuur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hieronder. 

Serie lezingen

Macht en tegenmacht zijn belangrijke thema’s in de landelijke democratie. Hoe is het gesteld met macht en tegenmacht in de lokale democratie? En hoe staat de gemeenteraad als hoogste bestuursorgaan in de lokale democratie er voor? Over dit thema houden we in mei en juni een 15-tal online bijeenkomsten met wetenschappers, praktijkdeskundigen en experts om na te denken, te prikkelen en te reflecteren over het gezag van de gemeenteraad.

De bijeenkomsten in mei en juni over het thema gezag van de raad worden georganiseerd in het kader van het project Democratie in Actie door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Griffiers. Lees hier meer over de serie lezingen over Gezag van de Raad

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.