Bahreddine Belhaj nieuwe voorzitter Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Bahreddine Belhaj nieuwe voorzitter Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Bahreddine Belhaj is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. De algemene ledenvergadering (ALV) van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft het 35-jarige raadslid uit Lelystad vandaag tot voorzitter gekozen. De ALV vond plaats op 17 november 2018 in Dordrecht. Belhaj werd unaniem verkozen tot opvolger van Mark den Boer.

Belhaj is raadslid in Lelystad namens de Partij van de Arbeid en bezig aan zijn tweede termijn als gemeenteraadslid. Eerder was hij raadslid in Lelystad tussen 2006 en 2010. Belhaj is zelfstandig ondernemer. Als voorzitter wil Belhaj landelijk aandacht voor de verdergaande fragmentatie van gemeenteraden en de afnemende belangstelling voor het raadslidmaatschap. “De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden is in mijn ogen een onmisbare gesprekspartner van de landelijke overheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om ook in de toekomst verzekerd te zijn van een goed bestuur voor elke stad en dorp in Nederland.”

Belhaj is de opvolger van Mark den Boer, momenteel raadslid in de gemeente Molenwaard. Den Boer is 8 jaar bestuurslid geweest van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, waarvan ruim 4 jaar voorzitter. Eind september heeft Den Boer aangekondigd na de herindelingsverkiezingen niet terug te keren als raadslid in de nieuwe gemeente Molenlanden.