Begin het jaar met het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden

Begin het jaar met het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden

Het raadslidmaatschap vereist specifieke vaardigheden: het snel kunnen beoordelen van een veelheid aan voorstellen, complexe informatie verwerken, standpunten innemen, goed argumenteren. De Argumentenfabriek adviseert raadsleden op dit vlak en deelt deze kennis met professionals in haar opleidingentak, de Denkacademie.

In samenwerking met onze kennispartner De Argumentenfabriek.

Speciaal voor raadsleden ontwikkelde de Denkacademie drie workshops om je denkproces te structureren, te kunnen verwoorden of te vertalen naar overtuigende argumenten.

Helder argumenteren voor raadsleden

Als raadslid ben je voortdurend afzender en ontvanger van argumenten. Met de workshop Helder argumenteren voor raadsleden vergroot je je argumentatievermogen. We werken hierbij met de Argumentenladder. Door gebruik te maken van dit denkgereedschap ben je beter in staat je politieke doelen te realiseren, kun je sneller werken, en heb je een scherpe inbreng in de raadszaal.

Inzicht in waarden voor Raadsleden

Tijdens de workshop Inzicht in waarden voor raadsleden leer je -gebruikmakend van de Waardenbril- naar jouw politieke omgeving te kijken. Hierdoor krijg je beter inzicht in de haalbaarheid van voorstellen, zie je politieke kansen die je voorheen miste en communiceer je effectiever met je omgeving.

Raadsvoorstellen beoordelen

Met het beoordelingskader (dat De Argumentenfabriek samen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden ontwikkelde) bepaal je in de workshop Raadsvoorstellen beoordelen snel je positie ten opzichte van een voorstel, langs je eigen politieke meetlat.

Alle drie de workshops zijn zowel op open inschrijving als incompany (met je team) te volgen.

Heb je een specifieke vraag over een van deze trainingen? Neem contact op met Shaun Lednor, chef Trainingen.