Betrokkenheid van burgers vraagt ook om bewustzijn van de raad

Betrokkenheid van burgers vraagt ook om bewustzijn van de raad

Raadsleden staan, als gekozen volksvertegenwoordigers, in het hart van de lokale democratie. Dit brengt allerlei verwachtingen met zich mee. Dat burgers betrokken dienen te worden bij de lokale politiek staat inmiddels vast, maar hoe doe je dat?

Raadsleden en kandidaat-raadsleden uit Hoeksche Waard, Vijfheerenlanden, Altena, Molenlanden en West Betuwe krijgen tijdens ‘’Klaar voor vier jaar!’’ op 27 oktober in Giessenburg antwoord op deze en nog veel meer vragen om de nieuwe raadsperiode goed van start te gaan. Tijdens deze bijeenkomst zijn er verschillende interessante lezingen en workshops voor zowel raadsleden als kandidaat-raadsleden. Zo kunt u een workshop volgen over hoe je balans aanbrengt tussen het raadswerk, privéleven en het reguliere werk. Ook het instrumentarium van de raad wordt uitgebreid besproken.  Bovendien krijgen kandidaat-raadsleden en raadsleden de kans om in gesprek te gaan hoe je een succesvol raadslid kunt zijn.

Klaar voor vier jaar

Alle (kandidaat-)raadsleden uit de gemeenten in het Rivierengebied zijn daarom van harte welkom bij de bijeenkomsten waarin alles aan bod komt dat u als raadslid nodig hebt om uw werk goed uit te voeren. Voor het volledige workshopaanbod kunt u hier kijken: Klaar voor vier jaar! Molenlanden. Direct aanmelden voor deze bijeenkomst kan hier: Aanmelden ‘’Klaar voor vier jaar!’’ Molenlanden.