Burgerparticipatie en de raad: werkt dat?

Burgerparticipatie en de raad: werkt dat?

Zaterdag 21 november organiseert de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in samenwerking met ontwerpers van het platform Raad in Beweging een digitale sessie over burgerparticipatie.

Burgerparticipatie vanuit de omgevingswet

Inwoners willen zelf meer bij plannen en besluiten betrokken worden. En burgerparticipatie wordt steeds actueler vanuit de Omgevingswet. Maar u bent toch de volksvertegenwoordiger? Hoe moet dit dan? Participatie roept bij raadsleden allerlei vragen op.

Raadsacademie 21 november

Raadsleden uit Arnhem en Tynaarlo legden hun vraagstukken op tafel. Peter van den Heuvel en Ellen Steijvers (ontwerpers/onderzoekers o.a. bij Raad in Beweging) gingen ermee aan de slag. Wilt u weten wat we hebben opgehaald en welke instrumenten we ontwikkeld hebben? En wilt u meedenken, meewerken én tegelijkertijd wat leren? Geef je dan nu op voor de raadsacademie van 21 november.

Raad in Beweging - voor raadsleden, door raadsleden

Raad in Beweging is een nieuw door raadsleden georganiseerd platform waar raadsleden de ruimte hebben om met elkaar in discussie te gaan en ervaringen over veelvoorkomende vraagstukken zoals burgerparticipatie te delen. Meer leren? Of geïnteresseerd in het delen van uw ervaringen om andere raadsleden vooruit te helpen, ga hier naar de website.