U bent hier

Congres lokale fondsen op 5 juni in Utrecht

DEN HAAG – In meer dan 30 gemeenten in Nederland is een Lokaal Fonds actief of zijn bewoners bezig met de oprichting ervan. Enkele van deze fondsen zijn al enige jaren actief en tonen in de praktijk aan wat een lokaal fonds voor de gemeenschap kan betekenen. Wil je meer weten over deze fondsen meld je dan aan voor het congres lokale fondsen van 5 juni in Utrecht.

Lokale fondsen worden opgezet door particulieren om de leefbaarheid in de burgers, de gemeente of streek te verbeteren. Hierdoor worden lokale projecten geïnitieerd, ondersteund of gerealiseerd. Verder zorgt een lokaal fonds voor een verbinding tussen bewoners, bedrijven, overheid, vermogensfondsen en het maatschappelijk middenveld. Daarnaast kunnen lokale fondsen bijvoorbeeld helpen bij het behoud van sportaccommodaties. Voorbeelden van gemeenschapsfondsen zijn onder andere te vinden in Winterswijk (Gemeenschapsfonds Winterswijk) en Blaricum (het Blaricumfonds).

Programma

Het congres duurt van 13.30 tot 16.30. Bekijk hier het uitgebreide programma

Thema’s

Tijdens dit congres zullen diverse sprekers het thema, Lokale fondsen, aanjagers van particulier initiatief, belichten vanuit een bepaald perspectief. Minister Plasterk zal dit doen vanuit de overheid, Pieter Winsemius vanuit de burger en Rien van Gendt vanuit vermogensfondsen. Daarnaast wordt het thema besproken door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, goede doelen organisaties en lokale fondsen zelf.

Datum en locatie

Donderdag 5 juni 2014 in het Hoofdkantoor van de Rabobank te Utrecht.

Voor wie?

Alle gemeenteraadsleden, commissieleden en fractiemedewerkers zijn welkom.

Kosten

Deelname aan dit congres is gratis.

Aanmelden

Hier kunt u zich aanmelden. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@lokalefondsen.nl of bellen naar 070-3765400. Verder kunt u terecht op de website.