D1000 in teken van het persoonlijke verhaal

D1000 in teken van het persoonlijke verhaal

DEN HAAG – ‘Bestuurders moeten het persoonlijke verhaal te horen krijgen.' Raadslid Roelie Bosch blikt vooruit in VNG Magazine op de D1000 (Democratie 1000) in Apeldoorn. Op 1 juni namelijk gaan bestuurders, ambtenaren en raadsleden met elkaar en met inwoners in gesprek, om door middel van het uitwisselen van kennis en het bespreken van ervaringen de lokale democratie sterker te maken. 

Roelie Bosch, raadslid voor de ChristenUnie in Almere, wordt in VNG Magazine samen met burgemeester Koos Janssen van Zeist en wethouder Arme Weverling uit Westland, gevraagd naar haar visie op de D1000. Bosch zegt hierover dat ‘wat we in Apeldoorn bespreken over democratie, niet vertaald moet worden in een algemeen geldend programma.’ Volgens haar kan elke gemeente heel goed zelf bepalen wat voor hen het best werkt.  

Het persoonlijke verhaal

De D1000 is een initiatief van Raadslid.Nu en de beroepsverenigingen als het Genootschap van Burgemeesters om duizend bestuurders, raadsleden, ambtenaren en burgers bijeen te krijgen en hen de kans te bieden in onderling gesprek te bepalen hoe de lokale democratie de knelpunten van de samenleving kan aanpakken. Het model van de D1000 is geïnspireerd door een zogeheten G1000 die vorig jaar in Amersfoort is gehouden met duizend inwoners uit deze Utrechtse stad. Inwoners van alle gemeenten worden door Bosch van harte uitgenodigd deel te nemen aan de D1000, zodat bestuurders en raadsleden in de gelegenheid worden gesteld de persoonlijke verhalen van hun inwoners te horen. ‘We moeten ervoor waken dat het een theoretisch verhaal wordt’, zo zegt het raadslid.

De D1000 vindt plaats op maandag 1 juni 2015, van 10 – 17 uur in Apeldoorn.

Meldt u hier aan, vol is vol! 

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 8 april 2015. 

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier

Voor meer informatie over Raadslid.Nu: www.raadslid.nu