Dag voor de Raad: Invloed uitoefenen binnen het veiligheidsbeleid

Dag voor de Raad: Invloed uitoefenen binnen het veiligheidsbeleid

Raadsleden hebben een regierol bij het lokale veiligheidsbeleid. De gemeenteraad kan hier focus in aanbrengen door middel van het Integraal Veiligheidsplan. Om hierin duidelijkheid te scheppen organiseren we daarom tijdens de Dag voor de Raad op vrijdag 23 september een deelsessie over hoe je een goed veiligheidsplan maakt. De Dag voor de Raad is sinds 2017 de jaarlijkse ontmoeting van de wetenschap en de werkvloer van de lokale democratie, gerepresenteerd door raadsleden uit het hele land.

Raad & Veiligheid

In de deelsessie Raad & Veiligheid neemt Lilian Tieman, adviseur bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), je tijdens de deelsessie graag mee in de wereld van lokaal veiligheidsbeleid en laat ze zien hoe je hier als gemeenteraad voldoende grip op krijgt. Daarnaast zal er worden ingegaan over hoe je als raadslid het veiligheidsplan en de voortgang daar van op de raadsagenda zet én welke partners je hiervoor kunt uitnodigen.

Veiligheidszaken zijn geen exclusief domein van burgemeester en politie. Raadsleden hebben dan ook een belangrijke rol om over alle veiligheidszaken (cameratoezicht, toezicht op evenementen, inzet van politiesterkte) wat te vinden en daarover met de burgemeester afspraken te maken. Dat begint met het Integraal Veiligheidsplan (IVP).

Meer informatie

Een week voorafgaand van de bijeenkomst krijg je per mail een formulier, waarin je keuze, voor onder meer deze deelsessie kunt doorgeven.

Aanmelden

Zorg dat je erbij bent en schrijf je hier in voor de Dag voor de Raad 2022 in het stadhuis van Amsterdam.