Dag voor de Raad: vergeet niet je aan te melden!

Dag voor de Raad: vergeet niet je aan te melden!

Je kunt je nog aanmelden voor de online Dag voor de Raad op vrijdag 9 april. Op deze dag hoor je wat er nodig is om als nieuwe raad in 2022 sterk en krachtig van start te gaan. 

Op deze speciale dag voor gemeenteraadsleden bespreekt een serie interessante sprekers hoe de gemeenteraad er een jaar voor de raadsverkiezingen voor staat. 

Je kunt je eigen dagprogramma samenstellen. Je hebt de keuze uit de volgende sessies:

  • Wat is er nodig voor een sterke raad? Emeritus-hoogleraar Douwe Jan Elzinga analyseert hoe de raad positie moet houden terwijl steeds meer taken in de regio worden ‘weggezet’. 
  • Het belang van een diverse raad! Zahra Runderkamp (UvA) gaat in op het belang van diversiteit en inclusiviteit voor de gemeenteraad en welke rol de raad daarin kan spelen.
  • Raads- of coalitieakkoorden? Lianne van Kalken (raadslid in Vlaardingen en verbonden aan de Erasmus Universiteit) schetst de kansen, valkuilen en ervaringen van raadsleden met raadsprogramma’s. 
  • Wat kunnen gemeenteraden en raadsleden leren van Omtzigtgate? Julien van Ostaaijen (Tilburg Universiteit) laat zien welke lessen over informatievoorziening en coalitievorming we kunnen leren op lokaal niveau.
  • De meerwaarde van weerstand en conflict! Eva Wolf (Tilburg Universiteit) bespreekt waarom een goed debat baat heeft bij weerstand en het zichtbaar maken van verschillen.
  • Kansen en valkuilen van collegevorming. André Krouwel (Vrije Universiteit) spreekt over de valkuilen en kansen voor het maken van afspraken in de collegevorming.

Programma

Het volledige programma vind je hier: Dag voor de Raad. Je kan je aanmelden voor alle sessies, maar ook naar eigen inzicht een keuzemenu maken uit sprekers en deelsessies in de pauze.

Aanmelden

Deelname aan de Dag voor de Raad is geheel kosteloos! Je vindt de mogelijkheid tot aanmelden hier: Dag voor de Raad