De raad als opdrachtgever van de accountant

De raad als opdrachtgever van de accountant

De controlerende rol van de raad is een van de kernrollen van de gemeenteraad. Om raadsleden te ondersteunen bij het uitoefenen van deze rol organiseert de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden een serie bijeenkomsten over het opdrachtgeverschap van de accountant.

Tijdens deze sessies wordt er aandacht gegeven aan een van de belangrijkste hulptroepen van de gemeenteraad: de accountant. Want hoe kunt u als raad deze hulptroep op een zo effectief mogelijke manier inzetten? Tijdens het programma wordt er eerst ingegaan op de geldstromen binnen de gemeente. Wat is vrij besteedbaar en wat niet? Welke marges worden gehanteerd? Vervolgens wordt er dieper ingegaan op de financiële huishouding van de gemeente. Hoe blijft een gemeente in control en wat zijn de red flags?

Het opdrachtgeverschap van de accountant wordt uitvoerig besproken. Welke kwaliteiten moet een auditcommissielid hebben? Wat is nou precies de rol van de gemeenteraad in dit alles? Deze vragen en meer komen langs tijdens de bijeenkomsten. Als u graag meer wilt weten over deze onderwerpen bent u van harte welkom bij één van de onderstaande bijeenkomsten:

Plaats

Datum (2018)

Almelo

6 september

Schouwen-Duiveland

17 september

Capelle aan den IJssel

1 oktober

Heemstede

2 oktober

Eindhoven

11 oktober

Midden-Groningen

6 november

Roermond

20 november

 

Wanneer u vragen heeft over deze of andere bijeenkomsten kunt u contact opnemen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden via info@raadsleden.nl of tijdens kantooruren via 070-373 8195.