Digitale leeromgeving aangevuld met hulp bij debatteren en overtuigen

Digitale leeromgeving aangevuld met hulp bij debatteren en overtuigen

Raadsleden lopen er vaak tegenaan dat zij wel een goed plan hebben, maar de rest van de raad er niet van weten te overtuigen. Dankzij nieuwe hulpmiddelen in de digitale leeromgeving kunnen raadsleden hun overtuigingskracht nu verder ontwikkelen. 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker voor raadsvergaderingen. In twee instructievideo's die gemaakt zijn door Debat.NL wordt belicht hoe je als raadslid effectiever te werk kunt gaan in het debat.

In de eerste video komt aan bod hoe je als raadslid een vergadering zo kunt voorbereiden dat je qua argumentatie nooit voor verrassingen komt te staan en je opponenten altijd een stap voor bent. De tweede video richt zich puur op de techniek van het overtuigen, met name gericht op het overtuigen van andere fracties in de raad. Zo maak je van je tegenstanders je medestanders.

Digitale leeromgeving

De video's zijn ook beschikbaar in de digitale leeromgeving, het online platform met vele modules, handreikingen, stappenplannen en andere hulpmiddelen voor raadsleden om te werken aan hun vaardigheden en kennis.