Doe de competentiescan voor raadsleden om sterke en zwakke punten in beeld te krijgen

Doe de competentiescan voor raadsleden om sterke en zwakke punten in beeld te krijgen

Start de competentiescan door rechtsboven te klikken op Mijn account. Vervolgens maakt u een account aan en kunt u direct met de competentiescan starten. Het invullen van de competentiescan duurt zo'n 10 minuten, de resultaten zijn direct zichtbaar.

De competentiescan is een zelftest die inzicht geeft waar ontwikkelmogelijkheden liggen voor u als raadslid. De resultaten kunt u direct raadplegen. Deze resultaten zijn persoonlijk, alleen voor u zichtbaar en zijn gekoppeld aan adviezen voor het volgen van vervolgcursussen en -trainingen. Als raadslid bent u een duizendpoot. U moet op vele terreinen tegelijk waakzaam zijn en vaak in actie komen. Niet in alles kunt u uitblinken. Gelukkig zijn de meeste taken te verdelen onder fractie- en partijgenoten. De ene houdt een vlammend betoog in de raad, de ander onderhandelt met de coalitie en de derde gaat langs de deuren om van gedachten te wisselen met inwoners. De competentiescan laat je zien hoe je scoort ten opzichte van het competentieprofiel voor raadsleden.

De competenties voor een raadslid zijn:

- YouTube

Meer van dit soort video's bekijken? Klik dan op één van de bovenstaande video's. 

Elke handeling als raadslid vraagt weer om andere vaardigheden. Soms zijn dit aangeboren talenten, maar in de meeste gevallen zijn de competenties bij te spijkeren. Om in beeld te krijgen waar u als raadslid nog sprongen kunt maken óf waar u al in excelleert, heeft de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden de competentiescan gemaakt. In 48 vragen krijgt u een beeld van uw sterke en mindere punten, dit duurt ongeveer 10 minuten. U maakt de competentiescan door rechtsboven op deze website te klikken op Mijn account. Vervolgens maakt u een account aan en kunt u één keer de competentiescan volledig doorlopen.

Maak de scan nogmaals! Heeft u de scan al eens ingevuld en wilt u deze nog een keer doen om te kijken of u progressie hebt gemaakt? Dat kan! U kunt via 'Mijn competentiescan' een nieuwe scan starten.