Eerste editie NOC*NSF Sport Conventie in teken van ‘jeugd en sport’

Op vrijdag 20 april aanstaande, voorafgaand aan de Nationale Sport Week, vindt in Enschede de eerste editie van de NOC*NSF Sport Conventie plaats. Het thema van de conventie is 'jeugd en sport'. NOC*NSF en de gemeente Enschede nodigen alle raadsleden van harte uit om deel te nemen aan de conventie tegen een sterk gereduceerd tarief van € 250,-- (normale prijs: € 350,--) . Geeft u altublieft in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier aan dat u raadslid bent. Het programma biedt u veel nieuwe kennis, inspiratie en uitgebreide netwerkmogelijkheden. Zie ook de website www.nocnsfsportconventie.nl voor meer informatie.

• Vitale jeugd

De lokale overheid investeert in de inwoners met sport en cultuur. Een creatieve, sportieve en daarmee gezonde levensstijl draagt immers bij aan het (re)vitaliseren van mens en omgeving. Tijdens de NOC*NSF Sport Conventie komen alle relevante maatschappelijke partijen bij elkaar om over het thema 'vitale jeugd' te spreken. Als raadslid met sport en gezondheid in de portefeuille mag u dit absoluut niet missen!

Topsprekers en experts gaan met het publiek in gesprek over het belang van sport voor de jeugd en andersom. In het programma van de conventie komt het onderwerp vitale jeugd uitgebreid aan de orde. Subthema's zijn onder meer lokaal sportbeleid, sportinfrastructuur, talentontwikkeling, de rol van de buurtsportcoach en gezondheid. Plenaire sessies met topsprekers en debatten worden afgewisseld met deelsessies waarin vertegenwoordigers van de verschillende sectoren samen komen tot concrete aanbevelingen voor de toekomst van de jeugdsport.

• Kennis delen, inspireren en nieuwe ideeën opdoen

De conventie is bedoeld voor beleidsmakers en beslissers uit de wereld van de sport, de overheid, het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorgsector. Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF, zegt over de conventie: "Als sportkoepel willen we graag nieuwe, sterke netwerken ontmoeten en kijken naar nieuwe samenwerkingsvormen. Daarom kiezen we met de conventie voor een breed publiek. Partijen die direct of indirect te maken hebben met zaken als sport, beweging, opvoeding, talentontwikkeling en gezondheid. Ik weet zeker dat de conventie een dag wordt van elkaar inspireren, kennis delen en nieuwe ideeën opdoen."

Sprekers tijdens de conventie zijn o.a. André Bolhuis, Herman Pleij, Ali B, Hein Vergeer, Brainpower, Joop Munsterman (FC Twente), Roger van Boxtel (Menzis) Rob Oudkerk (lector Haagse Hogeschool), Elsemieke Havenga, Erik van Tijn (talentbegeleider), Chris Visscher (Universiteit Groningen) en prof.dr. Paul Verweel (Universiteit Utrecht).

Wilt u ook deelnemen aan dit inspirerende programma? Inschrijven kan via www.nocnsfsportconventie.nl.