Ex-prof Peter van Dijk wint eerste NK wielrennen voor raadsleden

Ex-prof Peter van Dijk wint eerste NK wielrennen voor raadsleden

Het eerste officieuze Nederlands Kampioenschap wielrennen voor raadsleden in Veenendaal is gewonnen door Peter van Dijk, raadslid uit de gemeente Kaag en Braassem. De oud-profwielrenner maakte er direct een harde wedstrijd van door de aanval te kiezen en van start tot finisch een voorsprong te nemen. Wijnand Jonkers uit Houten werde tweede, Janno Meijer uit Pijnacker maakte het podium compleet.

Als het aan winnaar Peter van Dijk ligt is dit Nederlands Kampioenschap voor herhaling vatbaar. “Ik fiets nog wel veel. Alleen geen wedstrijden meer. Ik heb nog veel lol in het fietsen. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij, het is een mooi evenement en op een paar puntjes na super georganiseerd.”

Eerste keer

Het eerste officieuze NK werd voorafgaand aan de vrouwenwedstrijd Veenendaal-Veenendaal, verreden over een twee kilometer lang stratenparcours in Veenendaal, een afstand van ongeveer 40km. Winnaar Van Dijk deed daar ongeveer een uur over. “Omdat het de eerste keer was, dat dit kampioenschap werd gehouden, hadden we geen flauw idee wat we konden verwachten. Er was daarom ook geen officiële tijdwaarneming en daar zullen we het in de evaluatie ongetwijfeld over gaan hebben,” zegt organisator Sportservice Veenendaal.