Gemakkelijker linken naar digitale leeromgeving

Gemakkelijker linken naar digitale leeromgeving

Het wordt gemakkelijker om met uw collega-raadsleden kennis te delen in de leeromgeving. Dankzij een nieuwe manier om sneller modules over een bepaald onderwerp op te zoeken, bent u in minder kliks bij de informatie waar u naar op zoek bent.

Voorheen was de toegang zo dat gebruikers eerst moesten inloggen en aangeven of zij als raadslid, commissielid of als griffie(medewerker) gebruik maakten van de leeromgeving voor het startscherm zichtbaar werd. Nu kunnen gebruikers met één klik alle modules zien over een bepaald onderwerp.

U kunt sinds deze zomer kunt u ook al gebruik maken van de leerlijnen; een bundeling van meerdere modules die samen een  bepaald thema belichten of onmisbaar zijn voor kandidaat-raadsleden.

Koppeling met raadsinformatiesystemen

De nieuwe manier om direct toegang te verkrijgen tot modules over een bepaald onderwerp maakt onderdeel uit van het streven om raadsinformatiesystemen direct te koppeling aan de digitale leeromgeving. De link naar een betreffende zoekterm kan in raadsinformatiesystemen worden toegevoegd bij agendapunten om raadsleden te attenderen op welke informatie van pas komt bij een agendapunt.

Voorbeelden

U krijgt direct toegang tot alle modules over een bepaald onderwerp door het laatste woord toe te voegen aan deze link: academieportal.nl/raadsledenlink.php?usertype=1&search_string={zoekterm}