Gemeente beslist over vindbaarheid stemmingsgedrag raadsleden

Gemeente beslist over vindbaarheid stemmingsgedrag raadsleden

Tweehonderd gemeenten hebben de sleutel in handen om te laten zien hoe hun raadsleden de afgelopen vier jaar hebben gestemd. ‘Het stemgedrag is te bekijken op persoonlijke pagina’s van raadsleden mits de gemeente daar prijs op stelt’, aldus Rufus Flipse, directeur van Notubiz.

Notubiz verzorgt in tweehonderd gemeente de verslaglegging van de vergaderingen van de gemeenteraad. Behalve het vergaderverslag (schriftelijk en visueel) heeft Notubiz persoonlijke pagina’s ontwikkeld van raadsleden om zo de vindbaarheid van raadsinformatie te vergroten. Het is de gemeente zelf die de burger aan de hand moet nemen op weg naar die informatie. Bijvoorbeeld door (een link naar) de raadsinformatiepagina een prominente plek op de website te geven. ‘Samen met de gemeente zorgen wij graag voor een optimale voorziening voor het raadplegen van raadsinformatie, zodat de lokale politiek ook buiten de deuren van het gemeentehuis de zichtbaarheid krijgt die ze verdient!’, aldus Rufus Flipse, directeur van Notubiz.

Voor meer informatie over hoe Notubiz de vindbaarheid van raadsinformatie en het stemgedrag van raadsleden zichtbaar kan maken:

http://www.raadslid.nu/content/toegankelijkheid-raadsinformatie-van-cruc...

Of via Notubiz.